Użytkownik1 modyfikuje swój pulpit, ale zmiany nie są widoczne po ponownym połączeniu. Włączenia/wyłączenia profilu FSLogix i członkostwa w grupach lokalnych są zdefiniowane tak, jak pokazano. Co należy zrobić, aby Użytkownik1 widział zmodyfikowany pulpit, minimalizując jednocześnie wpływ na profile innych użytkowników?
Wybierz odpowiedź
Dotknij opcji, aby sprawdzić swoją odpowiedź.
Poprawna odpowiedź: Usuń User1 z Group3..
Dlaczego to jest odpowiedź
Użytkownik1 nie widzi swoich zmian, ponieważ jest członkiem Group3, która znajduje się na liście wykluczeń profilu FSLogix (FSLogix Profile Exclude Group). Oznacza to, że profil FSLogix nie jest stosowany dla Użytkownika1, a jego zmiany nie są zapisywane. Usunięcie Użytkownika1 z Group3 spowoduje, że jego profil będzie zarządzany przez FSLogix, co umożliwi zachowanie zmian pulpitu. Pozostałe opcje są nieprawidłowe: dodanie Użytkownika1 do grup włączeń jest zbędne, ponieważ domyślnie wszyscy użytkownicy są włączeni, chyba że są na liście wykluczeń. Usunięcie Group2 z wykluczeń wpłynęłoby na wszystkich członków Group2, a nie tylko na Użytkownika1. Usunięcie Group3 z Group2 jest nieistotne, ponieważ Group3 jest bezpośrednio na liście wykluczeń.
Zdaj egzamin — bez niekończącego się szukania odpowiedzi
Uzyskaj wszystkie zweryfikowane pytania i wyjaśnienia do tego egzaminu w jednym miejscu i zaoszczędź godziny przygotowań. Ponad 1000 certyfikacji · Ponad 20 języków · Zacznij za darmo.
Zdaj egzamin szybciej → Karta nie jest wymagana